dalatrippen - del IIII

Årets dalatripp avslutades i residensstaden Falun. Hotellet låg mitt i stan, Elis fick en egen säng och i anslutning låg O'Learys så vi behövde inte utsätta faluborna för monsterungen på kvällskvisten. Det räckte med promenaden på dagen som innehöll ett bryt inne i kyrkan, rymningsförsök på gator, torg och lekpark. Men Falun är en superfin stad som jag vill se mer av! 
  
       
When in Falun måste man ju ner i gruvan. Så det gjorde vi. Vi gick en tur anpassad för barn 56 meter ner. Med en fantastisk guide, och en Elis som skötte sig ypperligt i mörkret, vätan och med hjälm på huvudet. gruvfrun som trollar fram kopparstenarna, om geten Kåre som hittade gruvan, och så fick vi prova på hur mörkt det kunde vara i gruvan när folk fortfarande jobbade där nere. Suverän tur på en timme. Roligt och intressant. Kan verkligen rekommendera att besöka gruvan! 
   
Färgglada regncape och bygghjälm | Hej hå hej hå, vi ner i gruvan gå | Knacka tre gånger på dörren innan man går in i gruvan för att göra gruvfrun på gott humör. 
   
Falu koppargrunva
 
 

 Tidigare publicerade delar om dalatrippen 

så långt bort från andra människor som möjligt

De kommer i alla tänkbara åldrar, former, färger och storlekar. 
Jag träffade på ett par i lördags.
I 70-årsåldern. Finklädda. Alerta. 
 
Rasister. 
 
Paret kom till mitt jobbs tält under Stadsfesten i Linköping. Ville veta hur vi tänkte när vi valde att bygga vårt äldreboendet i Vallastaden på den tomten vi gör det. Granne med en kyrka. En icke-svensk kyrka. Vi borde väl förstår att de inte vill se en icke-svensk kyrka från sin balkong. Inte heller deras vänner vill bo nära/se en syriansk kyrka. Det borde vi väl förstå. Men nu får vi skylla oss själva eftersom vi inte kommer att ha en enda boende på det äldreboendet. För vilken svensk vill bo nära "såna där"? 
 
Jag bet fram blodsmak i tungan innan jag gick därifrån. Lät min mer diplomatiska kollega avsluta samtalet. Hade jag inte haft jobbtröjan på mig hade jag sagt det jag tänkte. Om mångflad. Om ett Linköping för alla. Och att passar det inte så behöver de inte bo där. Det finns många andra fina platser som är mer passande för rasister - ett torp i skogen, så långt ifrån andra människor som möjligt. Till exempel. 

#hannajobbar

Klicka på bilden och läs mer om vårt event på fredag, Green Drinks by Lejonfastigheter. 
Ett samtal, lett av Tone Bekkestad, om att bygga Linköping hållbart. 
  • Fredag 26 augusti
  • kl 16-17
  • Stora torget, vid Storgatan i Linköping
 
 
Vi ses!
Visa fler inlägg