chalk paint

Jag har köpt en tallrikshylla som jag nu ska måla.
 
Och jag har bestämt mig för att testa den färg som är på allas läppar Chalk Paint by Annie Sloan. Tydligen helt underbar färg att jobba med och som ger ett härligt resultat. Grannarna har målat sina köksstolar med denna färg och de är superfina. Så kritfärgen ska nu få förvandra tallrikshyllan. Det bästa är att man inte behöver slipa bort den gamla eller rugga upp ytan för att måla utan det är bara att måla på!
 
Frågan nu är i vilken kulör ska tallrikshyllan målas? Den ska sitta i köket och husera bland annat färgglada skålar och snygga burkar. Just nu sneglar jag på Duck Egg blue, Paloma och Paris grey. 
 
 
Färgkartorna - har du någon favorit? 

men varför?

Jag är enögd. Fårrden har tappat ett öga och jag jagar också hjälp för att byta lampan (nej, det är inte bara att byta en lampa). Och när jag är på väg till jobbet medan dagen gryr, det är mörkt ute och i dag även blött då det regnar, så blinkar mötande bilister med helljuset när de passerar mig. Men varför?
Tror ni att det hjälper att blända mig när jag redan har nedsatt belysning? 

tillbaka på ruta ett

Ibland finns varken ork eller tid. Sedan hemkomsten från Lefkada i september har tiden rusat på i 120. Har inte kunnat hålla jämna steg. Inte orkat. Dagar och veckor försvinner i ett virrvarv av stressiga jobbdagar, treårstrots, vardagspussel och alla måsten. Vår samtid gör mig ledsen. Arg. Förbannad. Förskräckt. Ond bråd död i Paris, cancern fortsätter att skövla och, i jämförelse ojämförbart men likväl vår verklighet, så blir Andreas av med jobbet. Precis lagom till när man har vant sig att ha två inkomster i familjen. En chans att planera, att spara, att drömma, betala tillbaka lån. Nu är vi åter tillbaka till ovissheten. Att vända på vart enda öre. Att inte kunna göra det vi vill göra. För vi har inte råd. Visst, materiella ting men ändå. Att inte kunna leva det liv vi vill. Inte kunna göra det vi vill. Renovering. Resor. Upplevelser. Det suger. Livet, alltså. Dra åt fanders och dra nåt gammalt över dig. 
Visa fler inlägg