hej då augusti

Årets åttonde månad försvann i vad man kan kalla för bäbisbubblan. Samtidigt som den verkliga världen lockade ut oss ibland. 
 
 
Vi gjorde en tur till Löfstad slott och handelsträdgård. Tog en fika i solen och handlade ett fantastiskt fågelbad. 
  
 
Mamma och Lisa kom och hängde med oss en helg. Det blev Dorismys och blåbärsplockning. 
Elis började på simskola och jag kämpar på med mina PW i väntan på att få börja träna ordentligt. 
 
 
Doris fyllde 1 månad, och det känns som om hon alltid har varit hos oss. Hon är över lag en jättenöjd fröken men när magen spökar är det inte roligt. Då skriks det så det hörs i hela socken. Hon fortsätter att äta som en häst. Och storebror längtar som en tok efter att hon ska bli större så de kan leka tillsammans.  
 
Och så kom hösten på allvar till Åkerby ...  

Doris två månader

Hipp hipp hurra för Doris idag! Två månader blir tösen som för ett par veckor sedan även fick en pappa på pappret. Då vi var till familjerätten och Andreas skrev under faderskapet. Ja, att det behövs göras år 2017 är en helt annan fråga ... 
 
Det känns som om Doris alltid har varit hos oss. Hon är så självklar även om det bara gått två månader. Det är en skön känsla. Vi håller fortfarande på att lära känna varandra och som alltid med spädisar - när man tycker att man har grepp om någon form av rutin så ändras den. Och det med besked. Som att sova efter frukosten. Det gör vi inte längre. Som att nöjt ligga i vaggan och sova. Går inte. Utan bara i någons famn. Det gör att vardagen blir <tillfällig> svår, att laga mat eller torka bajsrumpa med en hand går liksom bara inte.Vi kämpar på, mest jag utifrån mantrat This too shall pass. 
  
Hon äter fortfarande bra och med god aptit. Det blir sex matningar per dygn. Där nattmatningarna de senaste nätterna har uteblivit på grund av sovande bäbis! Yey! Hon somnar vid 23-tiden, efter kvällsmatningen, och vaknar sedan någon gång mellan 05-07 för frukost. #gladmamma Den goda aptiten syns både på hennes lår och på vågen. Nu väger hon 5200 gram vilket är en fortsatt raketökning på viktkurvan. Det känns bra. Hon kommer att vara rustad dels för förkylningar, dels för vintern som lurar runt hörnet. 
 
Hon växer även på längden, ståtar nu med 56 cm vilket märks i garderoben. Många av kläderna är får små och det är dags för den första rensningen. Det är kul, och det innebär också att hon måste ha nya kläder. Detta har jag klickat hem från Zara.  
 
Under sina vakenperioder är hon verkligen med. Hon gillar att ligga i gymmet, spana på grejerna och prata med dem. Hon gillar när Elis pratar med henne. Då tittar hon med stoooora ögon på honom och försöker härma hans munrörelser. Superkul att se. Hon ler, skrattar och pratar mycket när man pratar med henne. Hon har börjat greppa tag på eget initiativ i händer och hår. Och hon är stark, får ett ordentligt tag.
 

när tiden bara går

Dagar blir till veckor. Månader byter namn och världen skiftar färg. Tiden går. Och det är bara att hänga med på resan. När livet kallar ändras prioriteringarna. Det man vill göra får stå tillbaka för vad som måste göras. Inläggen här lyser med sin frånvaro, trots skrivlusten i mina fingrar och huvud. Hoppas att tid ges framöver. 
Visa fler inlägg