Katrineholmare ...

.. vilket folk! Dumma. Korkade. Nonchalanta. Otrevliga.

Inne på Willys idag blockerade två kvinnor i 40-års åldern vägen. Jag bad att de skulle få flytta sig tre (3) gånger "ursäkta, kan jag få smita förbi". Efter den fjärde gången tittade ena kvinnan på mig med en otroligt nedvärderande blick. Men hon sa inget och inte flyttade de heller på sig.

Jag hann säga "det var väl då självaste f..:" innan jag fick en kundvagn rakt in i hälsenan. Jag vände mig om och mötte en arg blick  och kommentar från en man i 40-års åldern: "du får väl flytta dig". Högt och ljudligt sa jag: "Och vart hade du tänkt att jag skulle ta vägen då..."  Sen knuffade jag undan hans vagn och gick.

Irriterad som en grön gris åkte jag hemåt och fick även bekräftat för mig att Katrineholmare i trafiken är likadana som de på Willys. Om man släpper över en gångare som inte går på övergångsställen, tror ni att de dels tackar och dels skyndar sig över vägen?! Nejdå, i snigelfart med paus för att skriva klart SMS:et tar sig en Katrineholmare över vägen.

Irriterad är jag fortfarande och nu ska jag ut i trafiken igen. Anna kommer med tåget om exakt sex minuter.

poliskontroll

För första gången i mitt 7 åriga körkortsliv fick jag idag blåsa. Det var kontroll i hela Katrineholm. Det ser ju fint ut det här, sa den kvinnliga polisen och jag kunde rulla vidare.
Visa fler inlägg