bakslag som framgång

Tanken var att fräscha upp skafferiet med tapet på väggarna och måla om tak, golv och hyllor. En arbetsinsats över två, tre helger tänkte vi. Andreas började plocka ner hyllorna under måndagen, och när han sedan lyfte på platsmattan för att frilägga trägolvet under så upptäcktes murkna plankor. En gammal vattenskada som förstört plankorna ner till grunden. 
 
NÄJ! 
 
Husbonden tillkallades som konstaterade att vill vi ha trägolv går det bra att byta ut de skadade plankorna. Och i samma veva konstaterade han att det är lika bra att byta ut varmvattenberdaren och gipsa väggarna så tapeterna får jämna väggar att bo på. 
 
Ooookej. 
 
Det som skulle bli en quickfix har vuxit till en helrenovering. Vilket vi är jätteglada över - även om tidsplanen har spruckit med någon månad. 
 
Ingen rolig upptäckt men nödvändig! 

ljuset!

 
 
Vi är inne på sommartid och ljuset börjar återvända till Åkerby.
Jag älskar't!

"bara den utan snille och smak säger 'negerboll'"

Korkade kommentarer blandas med rasistiska och generellt ett samhällsfrånvänt perspektiv. Det handlar om hens rätt att få säga negerboll för så har hen minsann sagt sedan barnsben. Att växa upp och lära sig något nytt finns inte på världskartan. Att uttrycket är kränkande för många människor skites fullständigt i. "Jag måste väl få göra som jag vill" är inställningen. Jämnförelsen kommer som ett brev på posten: "så man får inte säga svartpeppar heller då?". 
 
Jag vill be hen att fara åt fanders, eller krypa tillbaka under stenen hen kom från. Jag är så trött på denna inskränkhet. Jag är rädd för denna inskränkhet. 
 
All heder åt SAOL som tar ställning och följer med i samhällsutvecklingen. Denna krönika är också läsvärd. 
Visa fler inlägg