solrosor

(null)
En gul stjärna som välkomnar en in i badrummet. Blir så glad av det gula utropstecknet, spetsgardinen och det magiska Åkerbyljuset 🔅 

En bit ut på 209:an, vid infarten till Sänkdalen brer ett gult hav ut sig. Ett hav av solrosor.  (null)
Och det är självplock 🙏🏼🌻 
(null)
Fyra kronor per solros 😍 
(null)

(null)

(null)
En famn solrosor för 80 kronor. En del längre än Doris (80 cm). Underbart att kunna gå bland skönheterna i solnedgången och plocka dem. 

utflyktstips - Naturum Tåkern

I Väderstad utanför Linköping hittar man Naturum intill fågelrika Tåkern. 
(null)

(null)
Här inne bor en upptäcksfärd bland djur och natur, för stora som små. Ett underbart upptäckshus med fakta, labb med kryp under lupp, kikare mot sjön för att spana på fåglar och djurläten. Häftigt! Tillgängligt! Roligt! 

Utomhus finns fågeltornet. 🦅🦉
(null)

(null)

(null)
Tillgänglig för alla med en superbra ramp som slingrade sig med behaglig stigning upp till trädtopparna. 

För (blivande) sexåringar med spring i benen finns Prinsessan Estelles sagostig  där man hjälper haren Ann-Sofie att leta på sin kompis Hasse. En stig på 700 meter, förbi ett blomrikt kärr, Tåkerns strandkant till fågeltornet. 
(null)
(null)

(null)
Nää, vildsvinen har inte sett Hasse.
(null)
Hos grävlingen är han inte heller ...
(null)
... inte heller hos Bosse Bäver. 
(null)
Men vem står där? ⬇️
(null)

(null)
Hasse Hare 🐰❤️
Jättefin och rolig stig. Berättande skyltar, ledtrådar i träden, hus att krypa in i och markeringar att hålla koll på. Rekommenderas för barn upp till sju-åtta år!

Doris då? Hon fick sällskap i vagnen av denna skönhet ⬇️
(null)
Vi vände på sittdelen och det uppskattades! 
(null)
Mysigast var ändå att gosa med björnen 🐻
(null)
friskförklarad

Så svårt att ta in ordet ovan. Alltså inget mer waran, inga fler PK-prov att ta, inga fler undersökningar/röntgen/provtagningar. 

Röntgenplåtarna visar att propparna har läkt ut. Kvar finns inflammationen i vävnaden och det känner jag av. Kommer ha det kvar i ett par månader. 

Lungkapacitetetstesten visar på en syresättning i topp 👍🏼 Ett av testen var att gå i en korridor - så många varv som möjligt på sex minuter. Vet inte hur många varv jag gick men det blev 530 meter. Med lätt andfåddhet och en syresättning på 99 % till följd. Även utblåsttestet gick bra även om jag ligger lite lågt. Troligen på grund av icke-befintlig kondition. 

Lämnade Vrinnevi med lätta steg och tårar i ögonen. Tårar som svämmade över när jag kom in på jobbet och kollegan frågade hur det hade gått. Kunde inte hålla inne lättnaden, chocken och känslan av att jag äntligen kan börja leva igen. 😭 

(null)
Finaste kollegorna gav mig denna väldoftande skönhet och kramar 🌹
Visa fler inlägg