sängarnas nya kläder

Nytt år - nya sängkläder. Det låter väl som en rolig start på ett nytt år! Faktum är att vi behöver uppdatera sängkläderna nu när Elis har fått en stor säng. Och med ett uppfräschat sovrum med finfin tapet vill man/jag att sängkläderna ska spegla rummets nya stil.
 
Till oss vill jag ha
 
 
Från Ellos.     Linne från Ikea
 

Svart, linne, från HM.
 
Till Elis vill jag ha
Örngott och ugglepåslakan från Ellos.
 

Pippi stjärna, från HM.

sovrummens nya kläder

Vårt sovrum har tapetserats med en medaljongtapet från Boråstapeter. Den är smutslilagråbetong. Och har precis den känslan som jag vill att huset ska ha. Som stämmer överrens med husets ålder men ändå är modern och passar oss som lever här. Och denna tapet har just det.
 
I Elis rum valde vi att måla väggarna. Dels för att om han får tag på en penna/krita och går bananas så är det inte tapeter för tusentals kronor som ska fixas, dels för att vi inte hittade någon tapet som kändes sådär rätt. Valet föll på färgen Kalk - som är gröngrå. Skitsnygg och skitsvår att fånga på bild.
 
Båda rummen blev så bra. Är grymt nöjd! Och nu kliar det i fingrarna att få flytta tillbaka, få fixa, piffa och dona. Har en känsla av att vårt sovrum kommer att ha gråa detaljer som passar med tapeten. Som sänggavel, lampa, hyllor och mattor. I Elis rum spelar inte väggfärgen huvudrollen utan här blir det samma sköna färgexplosion som vi alla gillar, med mattan, leksaker, gosedjur, tavlor och grejer. Det ska upp hyllor på väggarna och nya sängen ska få en sänggavel.

kul NÄSTAN jämt

Klockan 01 i natt satte sig Elis upp i sin säng och spydde. Rakt ut. I sängen. Över sig själv. Vänjer mig aldrig med det, jag tar lätt bajsinferno 24/7 istället för kräkfest. Strax före 02 låg vi alla i sängar igen. Andreas och Elis på madrass i vardagsrummet och jag i bäddsoffan. Vi byttes av framåt 06-tiden. Elis vaknade vid 08:30 och ville ha frukost. Han har inte spytt något mer, ingen feber, ingenting. Han har kört på som vanligt. Men varit sur/arg/förbannad/ledsen över att inte ha fått ätit allt han velat eller så mycket. Nej, vi har tagit det lugnt med fast föda i dag. Vätskeersättning, blåbärssoppa, små bördbitar och kokt fisk har det blivit. Och som sagt, inget mer kräks sedan 01 i natt. Men valet var ändå lätt att lämna återbud till svärmors 60-årskalas. Även om det är så trist att missa det :-( Nu håller vi tummarna för att snart kunna blåsa faran över - nu har det gått 18 timmar sedan spyan. Och varken jag eller Andreas känner av nånting.
Visa fler inlägg