Gränsö - en weekend getaway

(null)
Denna utsikt mötte oss när vi kom till rummet. Hur magiskt? 
 
För första gången sedan Doris föddes var vi helt barnlediga. Första gången som Doris sov hos farmor & farfar. Första gången som båda ungarna sov där samtidigt. [och det gick jättebra!]
 
Vi åkte en timme söderut. Till sommarstaden Västervik. Och till Gränsö. Det var en present Andreas fick av mig - en natt på Gränsö slott och spa. 
 
Vi bodde på spahotellet, med utsikt över havet. Det 6 grader varma havet. Och jodå, det var folk som badade från flytbastun. ❄️ 
 
Jag hade bokat in oss på varsin massage direkt när vi kom. Andreas fick en klassisk svensk massage, och jag Yin & Yang. Så skönt. Så välbehövligt. Kom ner i varv. Blev alldeles varm och lugn. Så vi hoppade ner i 27-gradiga Infinity-poolen. Hur cool!? ⤵️
(null)
 
(null)
 
(null)
Sagolikt vackert!
 
Vi bubblade i några varma pooler, drack bubbel och bara andades. 
(null)
 
(null)
Klart att badshortsen måste torka ju ... 
(null)
 
På kvällen väntade trerätters i slottet.
(null)
Där möttes vi av varsitt glas champagne för att fira jubilaren 🥂 
(null)
Som även fick flaggan vid sin plats! 🇸🇪
(null)
Sedan följde en matupplevelse i sällan skådat slag. Herregud så gott jag åt! I flera timmar. 
 
Förrätt: Bakade betor smaksatta med citron och rosmarin serveras här med en slät getostkräm, picklade björnbär, ett rödbetsskum och puffat bovete. Rätten toppas sedan med härliga örter.
Huvudrätt: Confiterad kronärtskocka fylld med en tryffelduxelle, serveras med en höstig svampbuljong med blandad skogssvamp. Till detta serveras syltade päron, kastanjer och en len potatispure.
Efterrätt: En härligt röd lingonsorbet serveras här tillsammans med ett sött kantarellcrisp, torkade bär, rårörda lingon och avslutas till sist med en härligt grön granskottsolja.
 
Andreas åt: 
Förrätt: Här serveras en råbiff gjord på mald oxfilé som sedan ackompanjeras av en härligt grön ragonmajonäs.
Andra tillbehör är friterad grönkål, kapris, tärnat äpple och inlagda murklor.
Huvudrätt: Vildsvinsfilé marinerad i örter och vitlök, serveras med en len morotscrème, ett fräs på skogssvamp, syltlök, kastanjer och rökt sidfläsk. Till detta serveras krispiga potatiskroketter tillsammans med en rödvinssås.
Efterrätt: Ett urval av svenska ostar serveras här tillsammans med Slottsherrens plommonkompott, inkokta päron och vårt hembakade knäckebröd.

Ingen rätt fastnade på bild. Det gjorde däremot Gränsö dagen efter. Efter en härlig frukost blev det en promenad bland höstfärger och vidunderlig havsutsikt ✨
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

 Andreas har aldrig varit på spa tidigare. Jag var osäker på att det skulle vara något för honom. Att glida omkring i badrock, och ta det lugnt. Jag hade inte behövt oroa mig. Innan vi checkade ut började han prata om att stanna två dagar nästa gång 🙌🏼 För till Gränsö återvänder vi!
#1 - - Lillstrumpa:

Så härligt! Det ser helt fantastiskt ut! :)