dalatrippen - del IIII

Årets dalatripp avslutades i residensstaden Falun. Hotellet låg mitt i stan, Elis fick en egen säng och i anslutning låg O'Learys så vi behövde inte utsätta faluborna för monsterungen på kvällskvisten. Det räckte med promenaden på dagen som innehöll ett bryt inne i kyrkan, rymningsförsök på gator, torg och lekpark. Men Falun är en superfin stad som jag vill se mer av! 
  
       
When in Falun måste man ju ner i gruvan. Så det gjorde vi. Vi gick en tur anpassad för barn 56 meter ner. Med en fantastisk guide, och en Elis som skötte sig ypperligt i mörkret, vätan och med hjälm på huvudet. gruvfrun som trollar fram kopparstenarna, om geten Kåre som hittade gruvan, och så fick vi prova på hur mörkt det kunde vara i gruvan när folk fortfarande jobbade där nere. Suverän tur på en timme. Roligt och intressant. Kan verkligen rekommendera att besöka gruvan! 
   
Färgglada regncape och bygghjälm | Hej hå hej hå, vi ner i gruvan gå | Knacka tre gånger på dörren innan man går in i gruvan för att göra gruvfrun på gott humör. 
   
Falu koppargrunva
 
 

 Tidigare publicerade delar om dalatrippen 
Visa fler inlägg