en valborg på akuten

Idag gick det inte längre. När Doris inte kunde stå upp, benen bar inte henne, åkte jag till akuten. Med mitt genomskinliga, energilösa knytte. Trots att läkaren igår i telefon inte uppfattade hennes allmäntillstånd som alarmerande. 

Vi fick en annan läkare idag. Som konstaterade avmagringen. Hon väger nu 9,2 kilo. Rasar ytterligare trots att hon äter bra. Han hörde och såg vår oro. Som kopplade in förra läkaren och tillsammans kom de fram till att hon måste undersökas vidare. Det är uppenbart att hon inte tillgodogör sig näringen i det hon äter. Eftersom hon äter borde vikten och energin gå upp. 

Det beslutades om att ta vävnadsprov i tarmen om ett par dagar. Ett ingrepp där Doris är halvt sövd. Ett ingrepp som ger oss svar på om hon har gluten  Vilket mycket tyder på: avmagring, diarré varvat med förstoppning, trött och slö, och tunna armar och ben i kombo med svullen mage.  

Efter en hel dag på akuten med provtagning, ultraljud och lavemang fick vi komma hem. Och medan gården fylls med fina vänner som välkomnar våren däckar vi. 
(null)
Ultraljud som inte visade något avvikande än fulla tarmar varpå lavemang sattes 💩💩💩
(null)
Knappt kontaktbar och energilös. Mer sovandes än vaken.
(null)
Elis och jag hängde i väntrummet på barnakuten medan syrran fick lavemang. Han tycker det är jobbigt att se henne ledsen och höra henne skrika ❤️ Istället fick vi se en död fisk ätas upp av de andra firrarna i akvariet. 🐠


Visa fler inlägg