H H H H

Vad: Konsert med Kent
Var: Trädgår'n i Göteborg
Bäst: Blandningen mellan nya och gamla låtar och "Beredd på allt", "Vinternoll2" och "Ingenting".
Sämst: Publiken. Det skadar inte att applådera.
Kommentar:
Har vi inte tröttnat på "Kärleken väntar"?! Kent borde ha kastat in publikfriaren "Gamla Ullevi" ...
Betyg: H H H H


Fullsatta Trädgår'n. Intimt. Bra platser. Avslappnat band. Skratt. Prat. Och en jäkla massa ös! Under två och en halv timme levererade Kent. Låt efter låt, efter låt, efter låt, efter låt. Bandet har lyckats perfekt med blaningen av de nya låtarna och gamla godingar som de dammat av. Som "Celsius", "Vinternoll2", finfina "Kelvlarsjäl" och "Det finns inga ord". Allsången drar igång redan i öppningsnummret "999", för att sedan nästan nå extas i "Vinternoll2".

De nya låtarna "999", "Beredd på allt","Petroleum" "Jag ser dig", "Låt dom komma" och "Isis & Bast" är klockrena live. Den maffiga basen tar tag och drar in dig i låten. Allsången ljuder i Göteborgsnatten och låtarna känns så självklara.

Men inte lika självklara som "Ingenting", "Musik non stop" och "747". Då är Kent som bäst. Och när bandet drar i gång det första extranumret lyckas man lura den fullsatta Trädgår'n med ett rockigt intro till den ljuva "Utan dina andetag". Då hände det, för första gången på en konsert rann det några tårar nerför min kind. Av lycka, glädje och ren eufori.

Konserten får en fyra i betyg. Publiken drar ner betyget. Alltför många stod bara där, rakt upp och ner, och såg ut att lida. Inte en applåd. Inte ett leende. Inget konsertmood alls. Gå hem!, ville jag skrika åt dem. För, Det går inte att sluta le efter en Kent-konsert. Varenda cell i mig skriker efter mer, mer, mer! Och den 27 juli står bandet på en scen nära mig. Igen. Och jag längtar mig tokig.

Så här skriver GP om konserten.
Visa fler inlägg