+ 15

Nu växer Åkerby. Med 15 kvadratmeter.

När vi flyttade in för snart fem år sedan(!) så fick vi veta att köket skulle rustas om tre-fyra år. Så i somras kollade vi läget med hyresvärden. Vi fick i uppdrag i att rita upp hur vi önskade det nya köket. Vi lekte med tanken på att införliva prånget, så köket skulle få en upp-och nedvänd L-form.

Vi ritade. Funderade. Letade inspiration.

Till Andreas en dag pratade med hyresvärden om våra tankar och nämnde "och så finns ju alltid plan A – att bygga ut".

En mening som började gro hos hyresvärden. Och han måste ha sett när han målade fasaden hur vi duschar i tvättmaskinen (aka litet och trångt badrum). Meningen växte till en tanke. På utbyggnad och i den ha badrum och tvättstuga med groventré.

Men nya köket då? Hur hänger det ihop med badrum och tvättstuga?

Jo.

Så här:

Genom att flytta ut dagens kombinerade tvättstuga och badrum så river vi den kuben. På så sätt får vi ett stort kök, då vi även tar bort (mitt älskade) skafferi.

Fatta ytan! Och ljuset!

Planen är att vid dagens toafönster går diskbänken, som löper vidare ut i dagens prång – där blir det spis, ugn och diskmaskin tillsammans med överskåp och kyl och frys. I mitten av dagens badrum kommer det att vara en köksö som huserar vårt porslin.

Och så får vi plats med ett stort köksbord mitt i rummet.

Vi kommer att även öppna upp in till biblioteket för bakom köksskåpen finns dörren kvar. Vips har vi ett genomgående plan. Toppen för ungar med spring i benen och för värmen att cirkulera! 

(null)
Ser ni dörrkarmen? 
 
Utgången till utbyggnaden blir genom dagens skafferifönster. 

(null)

Då kommer man direkt ut i tvättstugan och groventrén, och till höger finns toaletten – med toa, handfat och dusch.

Vi kommer att ha kvar en skvätt av skafferiet som blir städskrubb och hem för vattenledningar och varmvattenberedaren.

Snacka projekt. I flera etapper så att till och med jag har i dagsläget svårt att se slutresultatet. Frustrerande på många sätt men bra träning – att bara go with the flow och ta det som gäller här och nu. Någon tidplan finns inte men köket är nog på plats till sommaren. Prio är nu att få utbyggnaden på plats, tät och redo för vintern. Sedan kommer det att växa fram allt eftersom.

Hur coolt som helst att se utbyggnaden växa fram utanför fönstret, som fick offra en ruta …

(null)

(null)
 
(null)

Jag pinnar våtrumsmattor (VARFÖR finns det inga snygga/roliga för?) och något till väggarna. Helst vill jag ha pärlspont. Second best är kaklat halva väggen och en rolig tapet upptill. Third place är kaklat halva väggen och en våtrumstapet upptill. Ja, ni kommer väl i håg detta inlägget. 

Jag pinnar smarta lösningar för tvättstugan. Vad sägs om denna avlastningsyta för tvättkorgen och torklösningar? ⬇️

(null)

(null)

(null)

👍🏼

 
 
 
 

#1 - - Lillstrumpa:

Spännande! Ska bli kul att se när allt är klart. Men mycket som ska göras innan dess! Kommer bli jättebra!