sommaren i city

En vabbande vår lämnade stora hål i plånboken. Vi insåg snart att vi inte kommer att ha råd med några stora utsvävningar i sommar. 

Så dök ett hotellerbjudande i Örebro upp i flödet. Och jag kände bara jaaa! Gamla fina Örebro!!  Men vad har stan mitt i sommaren att erbjuda ungar? 

En hel del visade det sig! 

• Open art lockar till promenad genom stan, massa konst(igheter) att spana och klättra på. 
(null)

(null)

(null)

• Slottet! Här blev vi kvar många timmar! Vi gick en guidad vandring med Kung Karl XIV Johan, besökte fängelsehålan, präglade mynt, sköt armborst och träffade på Laban. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
(null)

(null)

(null)
Paper magic - en utställning med historiska kläder i papper! Hur coolt som helst men icke barnvänligt! 

Sommarslottet var en hit! Rekommenderas varmt, både vi och Elis älskade det! 

• Svampen! Klassisk mark! Båda vildingarna gillade att springa runt, runt, runt 52 meter upp i luften. 
(null)

(null)

(null)
Familjebilden stördes av att maroDoris bet av änden på glasstruten och chokladkaos uppstod. 
(null)
(null)
Perfekt glassutflykt 52 meter ovanför staden. 

• Stadsparken 
(null)

(null)

(null)
Synd bara att plaskpoolen var avstängd. Men vad gör det när det finns massor av klättergrejer, sandlådor, gungor och ett lektåg?! Ungarna lekte och vi kunde sitta på en filt och andas. 

• Wadköping är som ett Gamla Linköping i miniatyr. Kullerstensgator, röda stugor, prunkande trädgårdar, små mysiga butiker och historia för stora som små. Vi hängde i lekladan, lekte affär och matade (trä)djuren. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
En oas mitt i stan som är så mysig att strosa runt i. 

• Klossbutiken ligger fem minuter från universitetet. Landets största legobutik. Även här gick timmarna bland de färgglada klossarna. 
(null)

(null)
Underbar allé in till Klossbutiken. 
(null)

(null)

(null)
Elis fick beslutsångest och gick inte att fånga på bild. Till slut köpte han en stor kartong som kommer ta flera dagar att bygga ihop. 

• Vi bodde på Elite, mittemot slottet. Mitt i smeten alltså. Perfekt! 
(null)

(null)

(null)
Ett stort rum med gott om utrymme för oss med utsikt över stan på tredje våningen. Ungarna sov som stockar i sina sängar. Och god frukost med nutellamackor 😋 

☀️☀️☀️☀️☀️
Vi lämnade Örebro med känslan av att vilja stanna en dag till. En stad som passade oss. Centrum är lagom stor stt ta sig runt till fots för en sexåring. Den är grön med lekplatser i varje hörn. Vi konstaterar att som sommarstad levererar Örebro big time! Elis pratar redan om att åka tillbaka nästa sommar!