Lit

Två mil utanför Östersund - på väg mot Häggenås - ligger Lit. En liten sömnig by som delas av Indalsälven med 1100 invånare. 

Härifrån kommer pappa. Här växte han upp som äldsta barn till farmor Ester och farfar Sven. Farfar byggde/anlade vägar och var ofta iväg och farmor hemma.
(null)

(null)
Pizzeria, Ica-butik, mack och ett fik är typ vad som finns kvar i byn. Vi lunchade på Fröken Olssons lilla fik mitt i Lit. ⬇️ Mysigt ställe och gott! 
(null)

Farfar ligger begravd här, intill den glittrande indalsälven, nedanför den gula kyrkan. Vi trollade ihop en färgsprakande vildbukett i torkan 🌸🌼🌺
(null)
Familjegraven. Gammal. Sliten. Utan tillsyn och skötsel. 
(null)

Varje år under min uppväxt har jag varit i Lit. Till farfars grav men mest i Södra Söre/Kringelauge. Hos familjen Cronsten. Pappa var skolkamrat med Solweig och familjen Borglund var också innebeboende hos Solweigs föräldrar ett tag. Genom alla år har vi haft kontakt med Cronstens. Nu är inte Solweig i livet längre, och hennes man Åke var hos yngsta sonen i Linköping när vi var där. Men vi fikade med Mikal och Pia, hemma hos Mikal i stan. Även om vi har kontakt via sociala medier så är det alltid speciellt att råkes. Det har vi inte gjort sen 2006, så det var superkul! 
(null)
Doris gillade Pias gips.