knockad av Plura

Mamma fick biljetter till Plura när hon fyllde. Förra helgen var det dags. I Norrköping. Pluras hemmaplan. Ett stenkast från hemmet i korsningen St Persgatan/Kungsgatan. 

Vi började med en tur på stan. En kaffe på bästa Jolla  Lite shopping (kläder till Doris, torrschampo och godis till mig), och sen middag på Munken. Åh, deras Wallenbergare alltså. 😋 Vi rullade, mätta och glada, de 70 meterna från Munken till ett utsålt de Geer (1300 pers). 

Jag har aldrig riktigt lyssnat på Plura eller Eldkvarn. Hört låtar, absolut, men inte lyssnat aktivt. Hade inga direkta förväntningar på kvällen, såg fram emot att få höra och se honom live. 

Det tog inte många minuter innan han hade knockat mig med sin röst, och berättelser i sångerna. Vilka texter. Vilken berättare. Vilket band han hade med sig. Vilket ös det blev. Mycket fart, bra rock och bra mix av tempo. 

Konserten var en resa från hans uppväxt i Norrköping, via kämpiga år före genombrottet, tevegenomslaget till idag. Uppbyggt som en dialog mellan honom och Mauro Scocco. Roliga minnen, anekdoter och händelser. Som Pluras bästa natt i Madrid när han och en spansk snubbe löste livets gåta. Snubben pratade bara spanska och det enda Plura kunde på spanska var Cebollas (lök). 

Jag är imponerad av Plura, eller snarare knockad. En stor personlighet. Värd att se och höra live. 
(null)
(null) (null)