våra nya badrum

I oktober gjorde vi upptäckten. Att det rann vatten längs väggen på toaletten nere när någon hade duschat uppe. Suck. Oro - hur mådde väggarna? Hur mycket var skadat? Efter en torktid började rivningen i februari. Byggdamm överallt. Hantverkare av olika slag kom och gick. Alla våra toasaker flyttade in i vårt sovrum. Kaos. Överallt. 
 
Min önskan om att göra en duschdel och sedan klä resten av rummet i pärlspont ratades av försäkringsbolaget. Istället enades vi om en badrumstapet och badrumsmatta. Mattan är ett smart val då ett gammalt trähus rör på sig, och kakel/klinkers inte gör det men det gör mattan så risken att våtspärren går sönder är liten. 
 
Att göra badrummet tidstypiskt från när huset byggdes går inte. För i mitten av 1850-talet hade man inte badrum inomhus. Badrum/toaletter inne i hus blev vanligt i och med folkhemmet under 1940-talet. Istället för att se detta som något trist så kan man välja att se det som en möjlighet - alla stilar är ju rätta. Huset har sett många epoker komma och gå. 
 
Så vi valde en tapet och matta som är tidlös, som funkar med vilken färg som helst. Grått på väggarna och schackrutigt golv. 
 
I samband med detta valde vi att göra en badkarsrockad. Karet fick flytta upp! På så sätt fick vi ett stort badrum nere, där tvättmaskinen flyttades in mot väggen. Så nu kan man faktiskt röra sig där inne. 
   
 
 
En massa fix återstår. Ett pottskåp ska skrapas och målas, det ska shoppas spegel och krokar (Iris?), och någon form av bänk/skänk till toan nere. 
 
#1 - - Lillstrumpa:

Så fint det blev!! Det blev ju riktigt bra både uppe och nere!